Termékeink

Katalizátorok

A legelső generáció katalizátorok még csak oxidációs katalizátorok voltak, amik a füstgáz szénhidrogén és szén-monoxid tartalmát alakították át vízgőzzé és szén-dioxiddá. Ezek a korai katalizátorok még nem voltak képesek a nitrogén-oxidok redukciójára. Mostanára a három gázkomponensre ható katalizátorok mind a nitrogén-oxidok, a szénhidrogének és a szén-monoxid szintjét jelentősen csökkentik. Az újabb, három gázkomponensre ható katalizátorokba beépítésre került egy lambdaszonda is, ami méri a kipufogógáz összetételét, és ha abban az optimális értéktől változás áll be, a változásnak megfelelően állítja be a motorba kerülő üzemanyag és levegő arányát. Ahhoz, hogy a katalizálási folyamat megindulhasson, minimum 250-300 fokos hőmérséklet szükséges, az ideális működéshez pedig 400-800 fok közötti hőmérséklet. Ha probléma van a motorral, és forróbb a kiáramló gáz hőmérséklete, 1000 fok környékén a katalizátor gyorsabb öregedésére lehet számítani, 1400 fok vagy afölött pedig egész egyszerűen megolvad a katalizátor magja.

Az újabb, három gázkomponensre ható katalizátorokba beépítésre került egy lambdaszonda is, ami méri a kipufogógáz összetételét

Az általunk forgalmazott katalizátor külső palástja kiváló minőségű, saválló, rozsdamentes anyagból készül. Forgalmazunk Euro 2, 3, 4-es motorokhoz, 700-5000 m3-ig, diesel és benzin üzemű autókhoz, ovál és kerek kivitelezési katalizátorokat. Valamint készletről rendelhetőek a katalizátor betétek, töltetek, amik a leömlővel egybeépített katalizátorok javítására szolgálnak (Euro 3 és 4 motorokhoz). Több nyugati autó típushoz is raktáron tartunk típus azonos katalizátort, ami lényegesen olcsóbb, mint a gyári megfelelője.

Az Autonova Export-Import Kft. által forgalmazott katalizátorok rendelkeznek a szükséges „E” forgalmazási engedéllyel.