Termékeink

Yeti fagyálló folyadék

A fagyálló folyadék elengedhetetlen szerepet tölt be a motor optimális hőmérséklettartásánál, valamint megakadályozza, hogy mínusz hőfokok esetén szétfagyjon a motorblokk. A fagyálló folyadék legfontosabb összetevője a mono-etilénglikol, ami a fagyállóságért felel, de ezzel együtt korróziós folyamatokat indít be. Ezt kiküszöbölendően tartalmaz a fagyálló folyadék inhibitorokat, amik megakadályozzák a korróziós folyamatokat. A desztillált víz, mono-etilénglikol, inhibitorok, színezék és egyéb adalékok egyvelegéből állítjuk elő a YETI fagyálló folyadékot (…és nem tartalmaz nitritet, foszfátot, amint és szilikátokat).

A korszerű fagyálló folyadékok, mint Autonova Export-Import Kft. által gyártatott YETI fagyálló is, minden körülmények között képes tartani az előírt fagyálló szintet a megfelelő kenés és korrózió védelem mellett. A termék több mint 5 éve megtalálható a magyarországi piacon és azóta is közkedvelt márka. Két fajta fagyállót forgalmazunk. G11, kék színű (nem alumínium blokkal szerelt járművekhez) és G12, rózsaszínű (alumínium blokkal szerelt járművekhez). Mostanára ez utóbbi a G12-es fagyálló koncentrátum legelterjedtebb, mivel az új autók motorblokkjai alumínium ötvözetből készülnek.

A YETI fagyállót 1, 5,10, 50 literes kiszerelésben -72 C fokos tömény koncentrátumban forgalmazzuk (töményen nem felhasználható, minimum 1:1 arányban kell hígítani). Amennyiben nem ismeretes, hogy mikor volt cserélve a fagyálló folyadék, úgy javasoljuk a teljes mennyiség leeresztését, újratöltését.